Problemele cauzate de obezitate se transmit nepoţilor

Problemele de sănătate provocate de obezitate – afecţiuni cardiovasculare şi diabet – ar putea sări peste o generaţie, după cum arată studii recente. Specialiştii de la Universitatea Edinburgh (Anglia) susţin că, în veme ce urmaşii direcţi ai mamelor obeze ar putea fi scutiţi de problemele de sănătate cu care această boală se asociază, afecţiunile se pot transmite la copiii acestora. Astfel, obezitatea mămicilor influenţează greutatea la naştere şi riscul de diabet ale nepoţilor, chiar dacă urmaşii lor direcţi lor nu le moştenesc.

Bine de ştiut!
Ratele obezităţii sunt mai mari ca niciodată. Problemele asociate acestei veritabile epidemii includ cancerul de sân şi de colon şi atacul vascular cerebral.

Studiul s-a realizat pe şoareci de laborator. Femelele cu obezitate moderată (indice de masă corporală între 30 şi 34,9) au avut o dietă bogată în zaharuri şi grăsimi înainte şi în timpul sarcinii, iar riscul de boli asociate obezităţii a fost transmis urmaşilor, sărind peste prima generaţie. Motivele pentru care bolile asociate obezităţii nu afectează urmaşii din prima generaţie nu sunt pe deplin cunoscute, însă cercetătorii consideră că printre acestea se pot număra kilogramele luate în timpul sarcinii sau tipul de alimente consumate în această perioadă.

Dr. Amanda Drake de la Universitatea Edinburgh a declarat: Ţinând cont de creşterea cifrelor obezităţii în întreaga lume, este extrem de important să înţelegem cum afectează acestă boală viitoarele generaţii. Studiile realizate pe subiecţi umani trebuie să ia în calcul factori genetici, de mediu şi socio-culturali.
Studiul a fost publicat în revista Endocrinology şi a fost realizat cu sprijinul unei fundaţii caritabile, a British Heart Foundation şi a Medical Research Council.

Studii anterioare au subliniat riscurile la care sunt supuse gravidele obeze, mai ales cele care se află la prima sarcină. Specialiştii de la Kings College, Londra, au analizat datele a 385 de femei obeze aflate la prima sarcină şi au descoperit că riscul de eclampsie (convulsii asociate unei hipertensiuni arteriale în sarcină) şi naştere prematură este mai ridicat la gravidele obeze decât la cele cu o greutate normală. Femeile obeze au un risc dublu de a da naştere unui copil cu o greutate sub 2,5 kilograme. Riscurile asociate unei greutăţi prea mici la naştere includ dificultăţi respiratorii, probleme de învăţare, sistem imunitar slăbit şi probleme de dezvoltare cerebrală.

Bine de ştiut!
Riscul de preeclampsie creşte proporţional cu greutatea luată în timpul sarcinii.

Deşi cauzele exacte ale acestor probleme de sănătate nu sunt pe deplin cunoscute, se crede că de vină este rezistenţa la insulină. Chiar şi gravidele cu o greutate normală dezvoltă o uşoară rezistenţă la insulină, iar la cele obeze această problemă este şi mai accentuată şi poate duce la instalarea diabetului, la preeclampsie sau la greutate prea mare a fătului la naştere.

Fibrele ColonHelp te ajută să-ţi recapeţi silueta!

Aportul de fibre este foarte important într-o dietă echilibrată. De aceea, suplimentarea alimentaţiei cu fibrele ColonHelp ajută la recăpătarea greutăţii sau la menţinerea ei. Fibrele ColonHelp cresc nu doar indicele de saţietate al alimentelor, ci în acelaşi timp absorb apa şi elimină toxinele, împiedică asimilarea grăsimilor şi controlează glicemia.

Ştiai că…
Cei care au o dietă bogată în grăsimi au nevoie de un aport mai mare de fibre alimentare? Digestia cărnii solicită mult bila, care produce acizi biliari în cantitate foarte mare, iar aceştia sunt factori de risc pentru diferite tipuri de cancere. Fibrele au printre altele şi rolul de a absorbi acizii biliari şi metaboliţii lor.

Alege ColonHelp, un produs pentru sănătatea ta!

14 gânduri despre „Problemele cauzate de obezitate se transmit nepoţilor

  1. George

    Citin articolele dv, pe care le gasesc foarte interesante si reale, inteleg ca trebuie sa maresc consumul de legume si fructe pentru a mari si cantitatea de fibre consumata zilnic.Eu nu iubesc legumele si nici fructele.Solutia este sa consum ColonHelp deoarece este bogat in fibre. Sper sa ma ajute ColonHelp sa slabesc 4-5 kg lunar. Din cate am citit ColonHelp chiar ajuta in dieta de slabire. Sunt hotarat sa incep aceasta dieta de 3 luni .

    Răspunde
    1. adminslabire Autor post

      @George: Cu siguranta va va ajuta. In curele de slabire, ColonHelp se administreaza de doua ori pe zi, dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de micul dejun si de cina sau in locul acestor mese, preferabil in amestec cu iaurt.

      Răspunde
  2. Cristina

    Sunt de acord cu dvs.! Si eu sunt o cosumatoare a produsului ColonHelp si sunt foarte multumita de el! Mi-am facut deja un obicei, incep o cura de prin aprilie – mai (timp de 3 luni) pana in iunie – iulie si sunt gata pentru plaja! 🙂 De doi ani fac asta si nu s-a intamplat nici macar o data sa nu dau jos macar 3 – 4kg. Este un produs foarte bun si il recomand tuturor!

    Răspunde
  3. Narcisa

    Eu sunt deja insarcinata si mi-a fost recomandat ColonHelp Junior. Am observat ca este si foarte gustos. Fiind produs natural nu exista riscuri.

    Răspunde
    1. Niculina

      Si eu sunt insarcinata si iau Colon Help Junior. Mi l-a recomandat chiar medicul! Nu am avut nicio problema pana cum cu el, ma simt bine!

      Răspunde
  4. Nina

    Normal ca rata de obezitate a crescut, cum si numarul fast-food-urilor care sunt la toate colturile si nu doar obezitatea o sa creasca ci numarul de imbolnavirilor din cauza lor. Tocmai am citit un articol care spunea ca gheata din sucurile cumparate de la fast-food este mai murdara decat apa din toalete.

    Răspunde
    1. Marinela

      Asa este…datorita cresterii numarului de fast food-uri si mai ales a lipsei educatiei in ceea ce priveste un stil de viata mai sanatos, foarte multe persoane ajung sa aiba probeleme de sanatate pe care le-ar putea evita numai daca ar primi informatia potrivita!

      Răspunde
  5. Nona

    Nu poti sa duci o viata total ferita de toate tentatiile culinare si sa mananci doar ce este sanatos 100%, dar asta nu insemana ca trebuie sa exageram. Putem avea un echilibru in viata noastra, mancam din toate cate putin si o data pe an si la fsat-food(nu o sa moara nimeni din asta).

    Răspunde
  6. Andreea

    Ai dreptate Nona. Eu de ceva vreme incecr sa ma educ i acest sens. Nu trebuie sa mncam o tava de preajituri, dar putem fara probleme sa gustam. Eu, pentru a manca mai putin, tot ce fac este mult mai concentrat. Adica, daca fac o prajitura cu ciocolata incerc sa ii pun cat mai multa ciocolata pentru a simti un gust cat mai intens dintr-o singura bucatica.

    Răspunde
  7. Bianca

    Eu am ceva probleme cu balonarile si am inteles ca Probiotic Forte este f bun pentru asta! Dar daca l-as lua cu iaurt ca pe ColonHelp clasic m-ar ajuta si asta sa slabesc?

    Răspunde
    1. adminslabire Autor post

      Produsul ColonHelp Probiotic Forte este un produs 100% natural, pe bază de fibre din semințe de in, tărâţe de psyllium, inulină, mentă, anason, chimen, fenicul şi cinci culturi probiotice (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus bulgaricus), o formulă eficientă pentru reglarea tranzitului intestinal, detoxifiere şi refacerea florei intestinale, dar poate fi folosit cu succes si in curele de slabire.

      Răspunde
      1. Maria Ioana

        @Bianca: Confirm! Colon Help Probiotic Forte este foarte bun pentru balonari! Pe mine m-a ajutat la maxim 10 minute dupa administrare! Il iau de numai o saptamana, deci despre slabit inca nu pot spune nimic, insa in rest sunt foarte multumita de el! Puteti sa il luati cu incredere!

      2. Ariela

        Super! Multumesc frumos pentru raspuns! O sa fac o comanda pe site! Sunt sigura ca o sa imi placa pentru ca are menta si mie imi place foarte mult menta! 🙂

Lasă un comentariu